Elvis

Der findes flere film, hvor forskellige skuespillere har forsøgt sig i rollen som “The King of Rock’n Roll”. I filmen “Elvis” er det Austin Butler, der gør et hæderligt forsøg som kongen.

Denne film om “The King” tager udgangspunkt i forholdet mellem Elvis og hans manager Oberst Tom Parker, spillet forblændeligt af Tom Hanks, og deres komplicerede forhold gennem 20 år.

Filmen starter fra barnsben og viser, hvordan han bliver draget af gospel og soulmusikken. Senere følger vi hans vej fra uskrevet blad til stjernestatus.

Og mødet med Oberst Tom Parker, der leder efter det næste nye . Men oversten har også skjulte hensigter. Han har en enorm spillegæld, så han “sælger” Elvis for at fastholde ham i en kontrakt, selvom han hellere vil på turné rundt i verden. Obersten gør det for at få betalt sin spillegæld.

Vi ser også mødet og forholdet til hans helt store kærlighed Pricilla og deres datter Lisa Marie.

Men blev han udnyttet af Oberst Tom Parker? Var oversten skyld i hans død. Det mener Tom Parker ikke selv.

“Elvis” er fortalt af Oberst Tom Parker, og den er fyldt med lækker musik, så benene næsten får eget liv, og hofterne begynder at vrikke i sofaen. Lysten til at høre de gode gamle sange bliver ikke mindre af at have set filmen.

I øvrigt mener jeg, at obersten udnyttede Elvis og havde en stor del af skylden for hans død. Men døm selv.

Hvorfor “Elvis”?

Hvis du er inkarneret fan, så skal du passe på med at se filmen. Du vil med det samme spotte de små uligheder mellem Austin Butler og Elvis Presley på både på udseende, mimik og stemme.

Der er kun Elvis Presley, men Austin Butler gør det egentlig ganske udemærket.

Flere gange glemte jeg faktisk lidt, at det ikke var Elvis, men da han så bliver vist i slutningen af filmen, ja så bliver du hurtigt overbevist om, at der kun er én. Austin mangler simpelthen glimtet i øjet. Det sexede look der fik pigerne til at hvine, og jeg hvinede ikke noget sted i filmen.

Jeg manglede faktisk også flere ting i filmen. Nu har jeg besøgt Memphis Mansion i Randers flere gange, og hver gang fået rundvisning af ejeren Henrik. Han har en kæmpe viden om “The King”, og han har fortalt flere ting, som jeg synes manglede i filmen.

Men bestemt en flot film, som er absolut seværdig – hvis du tør.

Udover Austin Butler og Tom Hanks ses blandt andet også Olivia DeJonge, Richard Roxburgh, Helen Thomson og Chaydon Jay.

Jeg giver den

Du kan se filmen på HBO Max.

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesten ændrer filmudbud.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.