Løvernes konge

“Løvernes konge” fra 1994 er en af Disneys mest elskede klassikere.

Filmen starter med den smukkeste solopgang, hvor alle dyrene begiver sig hen på kongesletten, mens sangen “En verden af liv” spilles. Og som omkvædet lyder for anden gang, løftes lille Simba i vejret af Rafiki. Tonerne render ud og sangen slutter, og det samme gør præsentationen af Kong Mufasa og Sarabis søn, Simba.

Selvom jeg ikke er et talende eller tegnet dyr, så føler jeg næsten, at jeg var med på savannen. Og jeg får næsten tårer i øjnene af kærlighed til lille Simba og bøjer mig i støvet af respekt for den store Mufasa. Bare hans navn får mig næsten til at skælve.

Kongens bror, Scar er udeblevet fra præsentationen. Han er bitter og jaloux, fordi han stod i næste række til at blive konge, hvis ikke Simba var blevet født.

Scar vil have slået Simba og Mufasa ihjel, så han kan blive konge. Så han skaber han en farlig situation, og reaktionen udebliver ikke. Simba stikker af og bliver fundet af surikatten Timon og vortesvinet Pumba.

De to venner lærer deres nye ven lidt om livet, og årerne går. Men så indhenter fortiden Simba, og han må igen handle.

Hvorfor “Løvernes konge”

Jeg elsker “Løvernes konge”, fordi den giver et meget godt indblik i livets cirkel på godt og ondt. Og så er den så fantastisk tegnet. Musikken er fabelagtig og elskelig med Elton Johns to udødelige sange “Circle of life” og “Can you feel the love tonight”, der dog synges på dansk i den danske version. Og så er der selvfølgelig “Hakuna Matata”, som er de klogeste ord og betyder, at man skal lægge fortiden bag sig. Selvom filmen til tider er meget alvorlig, så er det fyldt med sjove replikker. Især de tre hyæner kan give en frygtelig mavepine af grin.

Der er danske stemmer af blandt andet: Andreas Hviid, Peter Jorde, Amalie Alstrup, Pernille Højbaard, Aage Haugland, Kirsten Olesen, Stig Hoffmeyer, Peter Belli og Henrik Koefoed.

Du kan se “Løvernes konge” på Disney+.

Jeg giver den

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesten ændrer filmudbud. (Foto: Still fra filmen)

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.