Matador

Jeg er kæmpe fan af den bedste danske serie nogensinde lavet … (trommehvirvel) Jeps det er nemlig “Matador”. Jo vist der findes mange andre rigtig gode danske serier, men “Matador” er blevet kulthistorie, og den kan ses igen og igen. Det bliver den også flittigt her i huset.

Lise Nørgaard har skrevet serien, der begynder i 1929. Mads Andersen Skjern ankommer som sælger til den søvnige by Korsbæk sammen med sin lille søn Daniel. Han finder senere sammen med grisehandlerens datter og adopterer hendes datter. Mads Andersen Skjern er en prægtig forretningsmand og sætter gang i erhvervslivet i byen.

Det er byens førende familie, der består af bankdirektør Hans Christian Varnæs, Maude Varnæs samt deres to børn Ulrik og Regitze, ikke helt tilfreds med. Bedre bliver det ikke, da Elisabeth, der er søster til Maude, forelsker sig i Kresten, der er bror til Mads.

Uha kan du lugte dramaet allerede. Og så må køkkenpigerne ikke glemmes. Kokken Laura der ved alt og gerne deler ud af det, og Agnes der satser og går fra køkkenpige til egen forretning.

Hvorfor “Matador”?

Jeg elsker “Matador”, fordi alle personerne vokser i udvikling. Især afsnit 18, “Hr. Stein”, er mit absolut yndlingsafsnit på grund af Maude. Samtidig er den også en fortælling i tiden fra 1929 til 1947, hvor den slutter. Anden verdenskrig bliver også skildret på forskellig vis i serien, da den bredt viser, at der er flere måder at overleve krigen på.

Og så mener jeg personligt, at den bør indgå i enhver børneopdragelse. Lige som ting kan gå i arv, skal denne serie også gå i arv i generationerne. Synes du, det er svært at finde tiden til serien her, så er det så ganske fint, at den er i 24 afsnit, så du faktisk kan bruge den som julekalender. Det gør vi ofte her i huset.

Så hvis du er en af syndige, der endnu ikke har set “Matador”, så i gang med det samme, så du også kan komme med på noderne med at citere fra den, hvor end du kommer frem. Og apropos citater, så kan du jo teste dig selv i mine to quizzer.

I rollerne ses blandt andet Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Buster Larsen, Lily Broberg, Helle Virkner, Jesper Langberg, Elin Reimer og Kirsten Olesen.

Der er 24 afsnit, og du kan se serien på DR.

Jeg giver den

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesten ændrer filmudbud.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.