Oscarvinder Bedste film maraton

Det er tid til årets Oscar-uddeling, så naturligvis skal vi have en top fem Oscarvinder “Bedste film” Maraton.

Men listen er bare så lang, at det faktisk er næsten umuligt at vælge. Så jeg lavede nogle krav – bare for at få valgt nogle fra.

Filmene skulle som helhed have vakt hele mit følelsesregister, og så skulle de kunne streames lige nu.

Og det rykkede i den grad rundt på filmene. Nogle jeg faktisk gerne ville have med på listen, kunne ikke komme med, fordi de ikke kan streames nu. Men jeg fik efter meget betænkningstid valgt fem.

Så here goes:

Nummer 5. “Slumdog Millionaire“

“Slumdog Millionaire” handler om en indisk ung mand, der deltager i den indiske version af “Hvem vil være millionær?”. Jamal Malik kommer fra Mumbais slum, men klarer sig igennem alle spørgsmål, indtil det allersidste. Programmet slutter, det sidste spørgsmål skal besvares dagen efter, men uden for studiet venter politiet. Jamal bliver anklaget for snyd. Hvordan kan en ung mand fra slummen vide svarene på alle de spørgsmål.

Gennem hans svar på politiets spørgsmål gennemlever vi hans liv, og hvordan han fik svarene. Og så er der kun tilbage at svare på to ting. Har han snydt, og kan han svare på det sidste spørgsmål?

Filmen bliver hængende hos mig, efter jeg har sendt den. Og jeg kan godt lide, når en film gør så stort et indtryk. Jeg var også igennem hele følelsesregistret, og så er den også filmet på en fed måde. “Slumdog Millionaire” vandt faktisk otte Oscars i 2009.

Du kan lige nu se den på Viaplay og C More.

Nummer 4. “Gladiator”

Jeg blev ved med at scrolle listen igennem flere gange, men hver gang faldt mit blik på “Gladiator”, og så må den jo på listen. Og det er da også en fantastisk film med både Russel Crowe, der vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, og danske Connie Nielsen på rollelisten.

Russel Crowe spiller en general, der har været væk i flere år på grund af krig. Han vil bare gerne hjem til sin kone og søn. Men den nye kejser tager ham til fange og efterlader ham for død. Han overlever og bliver solgt som gladiator. Nu begynder en ny overlevelse.

Jeg er vild med “Gladiator”, fordi den er flot filmet, og fortællingen er historisk. Samspillet mellem Russel Crowe og Connie Nielsen er sublimt og i skarp konkurrence af Joaquin Phoenix. En absolut seværdig film, der vandt tre Oscars i 2001.

Du kan se den lige nu på Netflix, Prime Video og Viaplay

Nummer 3. “Mit Afrika”

En fantastisk kærlighedshistorie mellem Meryl Streep og Robert Redford. SÅ. Allerede på den lille linie er filmen solgt ikk? Min store kvindelige yndlingsskuespillere Meryl Streep spiller Karen Blixen, og Robert Redford er jægeren, hun forelsker sig i.

Filmen er løseligt bygget på hendes selvbiografi “Den afrikanske farm” og foregår på hendes kaffeplantage i Kenya. Hun har indgået et fornuftsægteskab med skørte- og storvildtsjægeren, Bror, da hun forelsker sig i Denys. Han ønsker dog ikke at binde sig, og så er dramaet løs.

Udover at være en af de bedste romantiske film, jeg nogensinde har set, så er filmen også utroligt smukt filmet. Sidney Pollack vandt også en Oscar for Bedste instruktion. Meryl Streep spiller som vanligt fantastisk, og hun lærte sig faktisk at tale med dansk accent til film.

Filmen vandt syv Oscars i 1986, og du kan se den lige nu på Netflix

Nummer 2. “Million dollar baby”

“Million dollar baby” har jeg faktisk også på min yndlings top fem filmliste. Jeg har set filmen flere gange, og den rammer mig lige hårdt hver gang. Jeg kæmper med Maggie, jeg græder med Maggie, jeg flygter med Maggie, og jeg hepper på Maggie. Og det hele næsten på én gang.

Maggie spilles af Hillary Swank, der hev sin anden Oscarstatuette hjem for bedste kvindelige hovedrolle for rollen. Hun er 31 år og drømmer om at blive professionel bokser. Hun er fattig og lægger hver en øre fra for at spare sammen til træning. Så meget at hun lever af rester fra det cafeteria, hun arbejder på.

Gennem flid lykkes det hende at overtale Frank, spillet af Clint Eastwood, der vandt en Oscar for bedste instruktion, til at træne hende. Og så vender livet for Maggie. Hun vinder og tjener styrtende med penge.

Men så rammer ulykken.

Clint Eastwood har udover at være en fremragende skuespiller også vist at være en fantastisk instruktør. Så hvis du endnu ikke har set denne film, så gør dig selv en tjeneste og se den.

Filmen vandt fire Oscars i 2005, og Morgan Freeman vandt sin første Oscar nogen sinde for bedste birolle.

Du kan se den lige på Viaplay

Nummer 1. “The Godfather”

Uhh jeg elsker denne film, som jeg helt klart har som nummer 1 i denne Oscarvinder “Bedste film” Maraton. Filmatiseringen af Mario Puzos bog af samme navn under kyndig instruktion af Francis Ford Coppola. Marlon Brando udødelige gjorde filmen som Don Corleone. Han er familiens overhoved – både den biologiske og mafiafamilien. Et fejltrin og du er ude. På den dødelige måde. Den yngste søn Michael, spillet af Al Pacino, er krigshelt, og efter 2. verdenskrig vender han hjem til en civil tilværelse med hans kæreste. Men et mordforsøg tvinger ham ud af landet og væk fra kæresten.

Marlon Brando vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, og filmen vandt i alt tre Oscars i 1973.

Jeg har set filmen, ja hele trilogien i det hele taget, rigtig mange gange, og jeg kan aldrig blive træt af den. Hvordan familiens værdier og ære sniger sig ind under huden på Michael, så han bliver nødt til at tage affære, selvom han ikke ville. Bare jeg hører musikken, så rejser nakkehårene sig på den gode måde.

Indrømmet jeg er fascineret og elsker bare gangsterfilm, naturligvis har jeg denne film som min nummer 1 på denne liste og på min top fem yndlingsfilmliste i det hele taget.

Du kan se filmen og de andre to lige nu på HBO Max

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesterne ændrer filmudbud.

Det var mit bud på en Oscarvinder “Bedste film” maraton. Nu er jeg spændt på, om du er enig eller om du har fem helt andre film. Husk at stille samme krav. Du kan fortælle din top fem i kommentarfeltet herunder.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.