Rejseholdet

I efteråret 2000 lagde en ny dansk serie gaderne øde søndag aften klokken 20.00. Det var serien “Rejseholdet”, der er udviklet og skrevet af Peter Thorsboe for DR.

Serien tager faktisk udgangspunkt i virkelige forbrydelser rundt i landet, hvor der så vises en del klip fra den pågældende by og område.

“Rejseholdet” ledes kyndigt af Ingrid Dahl, spillet af Charlotte Fich. Med på holdet har hun Allan Fischer, der spilles af Mads Mikkelsen, han tager sig af forhøringerne, så er der Thomas La Cour, der spilles af Lars Brygmann, der tager sig af gerningsstedet. Gaby Levin, spillet af Trine Pallesen, er holdets journalfører, og så er der IP Sørensen, som spilles af Waage Sandø, der tager sig af resten.

Sammen kører de rundt i landet i “Førerbunkeren”, som de kalder deres rullende kontor. Lastbilen med bunkeren køres af tidligere fodboldspiller Johnny Olsen, der bliver spillet af Lars Bom. Her hjælper de det lokale politi med at opklare en forbrydelse. Og de har en god opklaringsrate.

Hvert afsnit har en forbrydelse, dog er enkelte afsnit dobbeltafsnit. De sidste to afsnit er længere end de andre afsnit og blev lavet efter serien oprindeligt var slut.

Hvorfor “Rejseholdet”?

Hvis du godt kan lide at se en god dansk krimi, så skal du se “Rejseholdet”. Udover det gode politiarbejde og seriens drama, så får man som også et indblik i de enkeltes privatliv. Der er også en masse drama, men på den måde får serien en løbende historie, hvor hovedpersonerne kan udvikle sig og ikke kun arbejdsmæssigt.

Dog er man kun hjemme i privaten hos Ingrid Dahl og IP Sørensen, men du hører også om de andres privatliv på godt og ondt.

Udover det faste cast ses blandt andet også Erik Wedersøe, Michael Falch, Ghita Nørby, Lisbeth Lundquist, Sebastian Vedel Ottensen, Lykke Sand Michelsen og Niels Olsen. Samtidig møder du i hvert afsnit et stort udsnit af en lang række dygtige skuespillere.

Der er 32 afsnit, og du kan se serien på DR.

Jeg giver den

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesten ændrer filmudbud.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.