The Godfather Maraton

Du må faktisk ikke snyde dig selv for en “The Godfather” Maraton. Der er tre film, og de er fantastiske på hver deres måde.

Den første film “The Godfather” gik sin sejrsgang verden over, da den fik premiere i 1972. Den er af mange kåret som verdens bedste film. Og jeg er helt enig. Det er også min abolutte yndlingsfilm.

“The Godfather”

Den første film i trilogien er Don Vito Corleone “The Godfather”. Han styrer sin mafiafamilie med hård hånd men også med respekt. Han er også respekteret af de andre familier i New York, indtil han siger nej til at sælge narkotika.

Herefter bliver han offer for et skudattentat, og der skal være en hævn. Den kommer Michael til at stå for. Han er yngste søn af Vito Corleone og ville ellers ikke have noget med familiens affære at gøre. Og så bliver der ellers myrdet løs i New York.

Du kan læse hele anmeldelsen af den første film i “The Godfather Maraton” “The Godfather” her.

Eller du kan se filmen på Viaplay, Prime Video og Netflix.

“The Godfather 2”

To år efter den første film om The Godfather udkom i 1972, blev der lavet en fortsættelse, da folkene bag filmen, Paramount Studios, mente, der var så meget gods tilbage i Mario Puzos bog, at man måtte lave en film mere.

Filmen, der slet og ret blev kaldt “The Godfather 2”, er fra 1974, og som noget exceptionelt, så var det den første efterfølger, der også vandt en Oscar i kategorien “Bedste film”. Noget ikke andre to film har overgået siden.

Filmen er bygget op, så man ser, hvordan en ung Vito Corleone, spillet af Robert De Niro, vokser op, kommer til New York og får venner i den kriminelle verden. Her opbygger han hele sit imperium.

Du ser skiftevis Vito og Michael i hver deres historie, og det giver filmen en helt anden karakter end den første film. Det er helt fortjent, at den vandt for “Bedste film”, og Robert De Niro vandt også velfortjent en Oscar for “Bedste mandlige birolle”.

Michael Corleone er nu blevet “The Godfather”, og han flytter hele sin familie til Nevada. De vil mere ind i spilbranchen og vil overtage et casino. Han har flere betydningsfulde mænd på lønningslisten, og han afpresser dem til at gøre ham tjenster.

Hans søster Connie, der efter sin mands død, lever nu et udsvævende liv med flere forskellige mænd og glemmer at tage sig af sine børn. Da moderen dør, beslutter Connie sig for at tage hjem til familien, og hun overtager moderens rolle som matriark med at holde sammen på familien.

Retsag, skudattentat og andre lyssky hemmeligheder tærer på ægteskabet mellem Kay og Michael, og det fører i sidste ende til skilsmisse, hvor børnene ender med at bo hos Michael. Kay kan nu kun se børnene, når Michael ikke er hjemme og med Connies hjælp.

Filmen ender dramatisk og er en sand efterfølger værdig. Filmen vandt i alt fire Oscars. Udover “Bedste film” og “Bedste birolle” vandt Francis Ford Coppola endelig en Oscar for “Bedste instruktør” og hans far Carmine Coppola vandt for “Original Dramatic Score”. Igen vandt Francis og Mario for “Bedste manuskript fra bog”, og så vandt filmen også for “Bedste Art Direction-Set Decoration”.

Du kan se “The Godfather 2” på Viaplay, Prime Video og Netflix.

“The Godfather 3”

Mario Puzo og Francis Ford Coppola skrev også manuskriftet til den tredje og sidste film i trilogien og mafiafamilien Corleone. Filmen blev lavet 16 år efter part 2, og blev nomineret til syv Oscars, men vandt ingen.

Michael Corleone er nu blevet en ældre herre, der stadig kæmper for, at familiens affære bliver lovlige. Men det er svært, for som han selv siger; Just when I thought I was out, they pull me back in.

I denne film er børnene også blevet store. Sønnen Anthony vil gerne være operasanger, mens den 15-årige Mary er frontfigur i en fond, der er oprettet af Corleone familien.

Anthony får en rolle i en opera, der skal opføres i Sicilien. Så Michael tager hele familien med til øen, hvorfra hans fædrene ophav kommer fra.

Endnu engang er mord, lyssky affærer og hemmeligheder omdrejningspunktet for denne film. Den er ikke lige så god som de to første, men god det er den.

Så har du endnu ikke set denne mafiatrilogi, så gør dig selv den tjeneste at slukke for alt andet, luk verden ude og se “The Godfather Maraton”. Husk popcorn!

Francis Ford Coppola har siden klippet en ny version af filmen, som er den, der kan streames nu. Du kan se “The Godfather 3”, der nu hedder “The Godfather Coda: The death of Michael Corleone” på Viaplay, Prime Video.

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesten ændrer filmudbud.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.