The Godfather

Man kan ikke sige “The Godfather” uden at sige Marlon Brando og Al Pacino. Eller en af verdens bedste film.

Historien om familien Corleone, en af de fem mafiafamilier i New York, starter med Don Vito Corleone som The Godfather. Han har tre drenge, Sonny, Fredo og Michael samt en datter, Connie. Derudover har han “sønnen” Tom Hagen. Sonnys ven, som familien har taget til sig, og de betragter ham som en bror. Filmen starter med Connies bryllup til Carlo.

Michael er dekoreret soldat, der vender hjem fra anden verdens krig og ikke ønsker at have noget med familievirksomheden at gøre. Han medbringer hans veninde Kay til brylluppet og fortæller hende om familiens affære, men han fortæller også, at det ikke har noget med ham at gøre, da han ikke ønsker det.

Don Corleone er en magtfuld mand, og ikke bleg for at give tilbud, som ikke kan afslås. Han er flink overfor dem, der viser ham respekt. Han gør dem tjenester mod, at de så skylder ham en tjeneste. Og tjenesterne bliver indkrævet.

Familielivet går videre, og Don Corleone får tilbudt at sælge narkotika, da han har flere politikere og politifolk på lønningslisten. Hans søn Sonny er klar på det, men Don Corleone siger nej. Det koster ham et skudattentat.

Han overlever, og Michael tager sig af hævnen. Det koster ham et år på Sicilien, hvor han møder en skønhed, som han gifter sig med. Michael vender dog hjem igen uden skønheden, og han opsøger Kay igen. Don Vito Corleone lader sig pensionere, og The Godfather er nu Don Michael Corleone.

“The Godfather” er fra 1972 og instrueret af Francis Ford Coppola. Filmen er lavet efter Mario Puzos bog, og både Mario og Francis skrev manuskriptet, hvilket de vandt en Oscar for. Filmen vandt også en Oscar for Bedste film.

Hvorfor “The Godfather”?

“The Godfather” er min abolutte yndlingsfilm. Den er også flere steder kåret som verdens bedste film, så flere er enige med mig. Nu er jeg også til gangstergenren, men selvom man ikke er til den, så synes jeg stadig, man kan se filmen. Og næsten bør se den, for den er et virkelig flot stykke filmhistorie.

Jeg elsker den måde, filmen er bygget op på, og alle skuespillerne er fremragende, hvilket også flere oscarnomineringer vidner om.

Den måde Marlon Brando spiller Vito på er magisk. Han er magtfuld uden nogensinde at hæve stemmen. Når han snakker, så lytter man. Ikke ufortjent vandt han en Oscar for sin præsentation. Men det er også fedt at følge Michaels rejse fra ikke at ville have noget at gøre med familievirksomheden til at tage magten og blive den næste Don.

Jeg er fan. Mega fan. Og det bliver du også. Tror jeg. Se den. Bare se den.

På rollelisten, udover Marlon Brando og Al Pacino, er blandt andet også James Caan, Robert Duvall, Talia Shire og Diane Keaton.

Filmen varer næsten tre timer og kan ses på Viaplay, Prime Video og Netflix.

Jeg giver den

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesten ændrer filmudbud.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.