The Last Duel

Hvis du gerne vil se Matt Damon og Ben Affleck med sjovt hår, så skal du se “The Last Duel”, der er baseret på virkelige begivenheder.

Filmen tager udgangspunkt i en enkelt begivenhed i Frankrig i det 14. århundrede. Jean de Carrouges, spillet af Matt Damon, og Jacques le Gris, spillet af Adam Driver, er begge riddere og venner.

Men venskabet slår skår, da Jean de Carrouges kone, Marguerite, spillet af Jodie Comer, anklager Jacques le Gris for voldtægt. Nu skal de to riddere ud i en duel, der ender med døden for en af dem. Gud har nemlig bestemt, at den der siger sandheden skal vinde. Så hvis Jacques vinder, så har han ikke voldtaget Marguerite, men taber han, så har han voldtaget hende. Og hvis han vinder, så dør både Jean de Carrouges, da duellen er til døden, men også hans kone Marguerite bliver henrettet for at lyve.

Filmen er filmet i tre dele. Den starter med en fælles scene, og herefter ser man Jean de Carrouges’ version af situationen. Dernæst ser man situationen fra Jacques le Gris’ side, som starter samme sted som Jean de Carrouges. Til sidst starter filmen for tredje gang samme sted, og nu vises situationen ud fra Marguerite. Hvilken situation er sandheden? Det er så op til dig som seer at vurdere eller op til Gud.

Hvorfor “The Last Duel”

Jeg kan egentlig godt lide, at filmen er lavet i tre versioner. Hele tiden sidder jeg og venter på sandheden, og til sidst er jeg overbevist om, at Gud har ret. Eller har han? For slutningen er kryptisk, synes jeg.

Men jeg var godt underholdt i de to en halv time, filmen varede.

Filmen er instrueret af Ridley Scott basseret efter Eric Jagers bog “The Last duel: A true story of crime, scandal and trial by Combat in the medieval France”. Ben Afflect ses i rollen som Jacques le Gris’ intrigante allierede, Grev d’Alencon.

Du kan se “The Last Duel” på Disney+.

Jeg giver den

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesten ændrer filmudbud.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.