Top Gun Maverick

Fra 1986 til 2022 er længe at vente. Men det har bestemt været ventetiden værd at vente på årets filmbasker “Top Gun: Maverick.

Der er gået 30 år siden Tom Cruise sidst var ude at flyve som Pete “Maverick” Mitchell. Trods flere udmærkelser er forfremmelsen udeblevet. Maverick er stadig en rebel, men er blevet beskyttet af hans tidligere rival og senere wingman.

Tom “Iceman” Kazansky har gjort en fantastisk karriere og er nu admiral, som er flådens højeste rang. Det er også “Iceman”, der hidkalder “Maverick” til at undervise de nyeste toppiloter til en næsten umulig mission i udlandet.

Én af de nye piloter er Bradley “Rooster” Bradshaw. Han er søn af Nick “Goose” Bradshaw, og han har intet tilovers for “Maverick”.

Så nu skal “Maverick” presse toppiloter, der hele tiden har fået at vide, de er de bedste, til det yderste og samtidig lære dem at overleve missionen, så de også kan vende hjem igen.

Og som en lille side mission, så er der jo også Penny Benjamin. En smuk kvinde som “Maverick” også havde et lille rendez vous med i den første “Top Gun”, hvilket blot bliver nævnt som en sidebemærkning. Denne gang er hun dog mere end en sidebemærkning.

Hvorfor “Top Gun: Maverick”?

Uanset om du har set den første film eller ej, så kan du sagtens se “Top Gun: Maverick”. Du går blot glip af en masse referencer til den første film.

Jeg elsker alt ved filmen. Den har drama, action, humor, romantik og Tom Cruise. Og har du let til tårer, så græder du mange gange. Det gjorde jeg. Især da “Iceman” og “Maverick” endelig mødes. Det er så fint skrevet ind i filmen, at han ikke kan snakke på grund af en tilbagevendende sygdom. Val Kilmer blev ramt af halskræft, og han kan nu kun tale ved at påføre tryk på luftrøret.

Tom Cruise kæmpede for at få Val Kilmer med i efterfølgeren, og til sidst sagde han ja til at medvirke.

Efterfølgeren har også været længe undervejs, fordi der bruges nogle specielle kameraer, der filmer fra de forskellige cockpits. Skuespillerne flyver rigtigt, og det er deres egne reaktioner, der filmes. Og så blev filmen også forsinket et par år på grund af corona, og Tom Cruise ville have, det skulle være en verdenspremiere. Så alle måtte pænt vente til i maj i år, hvor den ramte biograferne.

Og nu kan den streames. Det har jeg allerede gjort flere gange. For mig er det uden tvivl Årets film, og har du ikke set den. Så gør dig selv den tjeneste at se den. Jeg tror næppe, du vil fortryde det.

Udover Tom Cruise medvirker blandt andet også Val Kilmer, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell.

Du kan se “Top Gun: Maverick” på Skyshowtime.

Jeg giver den

NB: Der tages forbehold for, at streamingtjenesterne ændrer filmudbud.

Test din viden om Matador!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så modtager du et link til quizzen i din velkomstmail. Du kan altid afmelde dig igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *